29. června 2010

Bramborové koule

brambory, sůl, pepř, podravka, majoránka, cibule, česnek, vejce, strouhanka, voda na vaření brambor, olej na smažení
Očištěné brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě,necháme mírně vychladnout,tak,aby se daly loupat.Oloupané brambory vložíme do mísy,přidáme veškeré ingredience (cibulku na drobno,česnek prolisovaný) a šťouchadlem vytvoříme hmotu,kterou zpevníme přidáním strouhanky dle uvážení,poté tvarujeme koule velikosti středních rajčat, které řádně obalíme ve strouhance(pouze tím,že je ve strouhance otáčíme,nepoužíváme tedy klasický trojobal).Poté koule smažíme v rozpáleném oleji. Koule jsou fantastickou přílohou ke guláškúm,nebo ostrým směsím.Ovšem i samotné v kombinaci s tatarskou nebo česnekovou omáčkou dokáží báječně zasytit.

Žádné komentáře:

Okomentovat