21. března 2013

Omáčka z brusinek a červeného vína

250 g brusinek, 5 lžic vody, 170 g přírodního cukru, 5 lžic červeného vína, jemně nastrouhanou kůru  z pomeranče

250 g čerstvých nebo mražených brusinek vložte do hrnce spolu s pěti lžícemi vody, přiveďte k varu a vařte pod pokličkou asi deset minut (mraženým brusinkám stačí kratší doba), dokud bobulky už skoro nepraskají. Přidejte 170 g přírodního cukru, 5 lžic červeného vína, jemně nastrouhanou kůru a šťávu z jednoho pomeranče a za stálého míchání pomalu vařte, až se cukr rozpustí. Na nízkém plameni nechte směs pět až osm minut bublat, dokud nedosáhne takové hustoty, jaká vám vyhovuje. Zavařené brusinky jednoduše krátce povařte s ostatními surovinami. Omáčka z brusinek a červeného vína vydrží v chladničce tři až čtyři dny.

Žádné komentáře:

Okomentovat