21. března 2013

Hodolanská omáčka s klobásou

4 velké brambory, sůl, lžíce másla, majoránka, 2 nožky klobásy, kostka masoxu, bobkový list, nové koření, jíška Knorr světlá, 5 lžic šlehačky, citrónová šťáva

Brambory nakrájíme na kostičky a dáme vařit do 1 l vody, přidáme masox, majoránku, bobkový list, nové koření a vaříme do změknutí brambor. Potom odstraníme bokový list a nové koření, přidáme na kolečka nakrájené klobásy, necháme přejít varem a zahustíme jíškou Knorr- světlou. Přidáme 5 lžic šlehačky, lžíci másla a dochutíme citrónovou šťávou a solí. Hodolanská omáčka s klobásou podává horká, můžeme přidat pečivo.

Žádné komentáře:

Okomentovat