19. března 2013

Dýňová omáčka

750 g dýně, 100 g uzené slaniny, 2 lžíce hladké mouky, 2 dcl Rama Cremefine ke šlehání, sůl, cukr, ocet, kopr

Dýni oloupeme a dužinu a jádra odstraníme. Omyjeme, nastrouháme na hrubším struhadle a vymačkáme. Vymačkanou dýni vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme téměř doměkka. Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostky, rozškvaříme, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme jemně hnědou jíšku. Zalijeme smetanovou Ramou, promícháme a vlijeme do dýně. Promícháme a dovaříme doměkka. Dýňovou omáčku ochutíme cukrem, octem a posypeme nakrájeným koprem. Podáváme s dušeným masem a opékanými brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat