21. března 2013

Maltézská omáčka s pažitkou

100 g másla, 2 žloutky, 0,25 l vody, šťáva ze 2 pomerančů, lžička Vegety, 0,5 lžičky cukru,2 lžíce ušlehané šlehačky, šťáva z citronu, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek, 3 lžíce na drobno nakrájené pažitky

Připravíme si vývar z vody a Vegety, do kterého přidáme pomerančovou šťávu. Nádobu ve které budeme připravovat omáčku postavíme do vodní lázně. Nejprve rozpustíme třetinu másla, zašleháme část vývaru a 1 žloutek, opět vývar a další žloutek a šleháme do zhoustnutí. Přidáme zbytek másla, koření a citronovou šťávu dle chuti. Odstavíme z ohně a vmícháme šlehačku a 3 lžičky pažitky. Maltézská omáčka se podává k zelenině, vařeným vejcím a rybám.

Žádné komentáře:

Okomentovat