18. října 2010

Vepřová panenka se špenátovým ravioli

1000 g vepřové panenky, olej, provensálské koření, sůl, pepř
těsto na ravioli : 300 g hladké mouky, 3 vejce, 1 PL olivového oleje, kávová lžička soli, vejce na potření těsta
náplň : balení mraženého špenátu, 250 g ricotty nebo tučného měkkého tvarohu, 100 g nastrouhaného parmezánu, 2 stroužky česneku, sůl, čerstvě mletý pepř
pesto : 100 ml olivového oleje, 2 stroužky česneku, snítka petrželky, snítka bazalky, 20 g slunečnicového semínka, 20 g parmezánu, sůl

Začneme od konce a vyrobíme si pesto tak, že najemno nasekáme (nejlépe v elektrickém skútru) česnek, petrželku, bazalku, slunečnicové semínko, strouhaný parmezán, zalijeme olejem, dochutíme solí a necháme proležet. Těsto na ravioli připravíme stejným způsobem jako na fettuccine (předchozí recept) a dáme odležet. Z čerstvého nasekaného nebo rozmraženého špenátu důkladně vymačkáme vodu a smícháme ho s ricottou či tvarohem, dochutíme strouhaným parmezánem, solí a pepřem. Odleželé těsto vyválíme a nakrájíme na dlouhé pláty, široké cca 8 cm, jeden poklademe kopečky špenátové směsi, okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a přiklopíme druhým plátem. Okolí špenátových hromádek až k samému okraji dobře umačkáme (nesmí zůstat vzduchové bubliny) a rozkrájíme na jednotlivé ravioli čtvercové taštičky velké 8 x 8 cm. Ravioli vaříme v osolené vodě s olejem cca 4 minuty. Vepřovou panenku očistíme, popřípadě odblaníme, okořeníme solí, pepřem a provensálským kořením, vcelku ji osmahneme na oleji, vložíme do pekáče a pečeme při 180°C 10 až 12 minut tak, aby maso bylo šťavnaté a uvnitř růžové. Na talíř podáváme porci masa, ravioli a přeléváme pestem, můžeme ještě dozdobit hoblinou parmezánu.

Žádné komentáře:

Okomentovat