18. října 2010

Houbový tatarák

600 g různých druhů čerstvých hub, 2 jarní cibule, 50 g másla, špetku římského kmínu, sůl, bílý, čerstvě mletý pepř, 100 g zakysaného jemného krému nebo tučný bílý jogurt
bylinkové palačinky : 2 vejce, 250 ml mléka, 200 g hladké mouky, 2 polévkové lžíce sekaných bylinek (bazalky, petrželové natě, oregána), 2 polévkové lžíce olivového oleje, sůl, pepř, olivový olej na pečení
salát : 200 g směsi listových salátů, citrón, 50 ml olivového oleje extra panenského, sůl, pepř, 50 g parmezánu

Očištěné, omyté houby a cibuli nakrájíme nadrobno, opečeme na másle dozlatova, ochutíme solí, pepřem a římským kmínem, krátce podusíme a necháme vychladit.Před podáváním smícháme vychlazený houbový tatarák se zakysaným krémem.Mouku, vejce, mléko, olivový olej, sůl, pepř a jemně sekané bylinky dobře společně promícháme až nám vznikne jednolité těstíčko, z něhož pečeme na olivovém oleji v pánvi palačinky.Směs salátu dobře omyjeme a natrháme na kousky. Z olivového oleje, soli, pepře a citronové šťávy připravíme dresink a lehce promícháme se salátem. Salát, palačinky, houbový tatarák upravíme na talíř a posypeme hoblinami parmezánu.

Žádné komentáře:

Okomentovat