18. října 2010

Vepřová krkovice s gulášovou šťávou

4 plátky vepřové krkovice bez kosti, plnotučná hořčice, sůl, pepř, olej

gulášová šťáva : 3 střední cibule, 2 lžíce mleté sladké papriky, 400 ml vody, 3 stroužky česneku, hrst majoránky, kmín, chlebová střídka na zahuštění, olej, sůl, pepř

Krkovici osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, lehce zakápneme olejem. Necháme v lednici odležet nejlépe přes noc. Krkovici opečeme zprudka na oleji z obou stran tak, aby byla hotová, a z pánve vyjmeme. Později ji budeme vkládat do gulášové šťávy.Cibuli a česnek nakrájíme najemno, orestujeme na oleji společně s kmínem, přidáme sladkou papriku, krátce zpěníme a zalijeme vodou, přivedeme k varu, krátce povaříme, cca 15 minut, dochutíme česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Podle potřeby zahustíme najemno nadrobenou chlebovou střídkou nebo naopak zředíme vodou na požadovanou konzistenci hustší šťávy. Do omáčky přidáme opečené maso a vše společně ještě 10 - 15 minut zvolna provaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat