18. října 2010

Pražma s otevřenými lasagnemi

4 (8 filetů) pražmy královské (nebo lososa či pstruha), sůl, pepř, olivový olej, 8 plátků lasagní

zelenina : 200 g cukety, 200 g lilku, 200 g jarní cibulky, 100 g rajčat, 30 g česneku, sůl, pepř, olivový olej

žloutková pěna : 3 žloutky, 1 dcl bílého vína (sektu), šťáva z limetky, snítka estragonu, sůl, pepř

Filety ryby okořeníme solí a pepřem, pokapeme olejem a necháme odpočinout. Nakrájíme připravenou zeleninu. Na dvou pánvích na troše olivového oleje opékáme zvlášť rybí steaky a zeleninu . (zeleninu osolíme a opepříme až na závěr). Ve vroucí osolené vodě s olejem uvaříme lasagne. Posekáme si snítku estragonu a v misce smícháme se solí, pepřem, limetkovou šťávou, bílým vínem (může být i sekt); přidáme žloutky a tuto směs. vyšleháme nad vodní lázní do pěny. Lasagne prokládáme zeleninou, na vrch pečený steak, přelijeme estragonovou pěnou, ozdobíme snítkou estragonu.

Žádné komentáře:

Okomentovat