18. října 2010

Krůta na švestkách

800 g vykostěného krůtího stehna, 0,1 l koňaku nebo brandy, 200 g sušených švestek, 75 g mandlových plátků, 0,1 l oleje na osmahnutí masa, sůl, směs tříbarevného pepře
nádivka : 150 g bílé veky nebo rohlíků, 1,5 dcl mléka, 50 g nasekané petrželky nebo jiných bylinek,3 vejce (žloutky a bílky zvlášť), 50 g vlašských či jiných ořechů, sůl, pepř
Stehno očistíme, vykostíme, naporcujeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme zprudka na pánvi, přidáme švestky a mandlové lupínky, zamícháme, zalijeme brandy a krátce oflambujeme. Vložíme do pekáčku, mírně podlijeme vodou a necháme přiklopené cca 1 hodinu při 170°C péci v troubě.
Nádivka : Rohlíky nakrájíme na hrubší kostičky, zalijeme mlékem, přidáme nasekanou kudrnku, žloutky, posekané vlašské ořechy, sůl, pepř a zamícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně přidáme do směsi. Pečeme ve vymazané formě v předehřáté troubě při 180°C 15 20 minut

Žádné komentáře:

Okomentovat