18. října 2010

Jehněčí s houbami a šťouchanými brambory

600 g jehněčího hřbetu s kostí (nahradit můžeme hovězí roštěnou), 200 g různých druhů čerstvých hub, 100 g jarní cibule, 100 g červené cibule, 40 g celých stroužků česneku, svazek petrželky, 20 g drceného kmínu, 20 g barevného pepře, sůl, 100 ml slunečnicového oleje
šťouchané brambory s dobromyslí : 800 g bez slupky vařených brambor,100 g smetany, špetka bílého pepře, dlaň posekané čerstvé nebo sušené dobromysli (oregana), 100 g brusinkového kompotu

Brambory oškrábeme, překrájíme a dáme vařit do měkka, cca 20 minut. Scedíme a rozmačkáme nahrubo, přidáme smetanu, dobromysl, dochutíme solí a bílým pepřem. Cibuli a houby nakrájíme na větší kusy, česnek rozmáčkneme nožem a společně na rozpálené pánvi zprudka opečeme, tzv. na zkus, osolíme, opepříme, dochutíme drceným kmínem a petrželkou. Jehněčí hřbet naporcujeme, okořeníme pepřem, solí a na pánvi orestujeme tak, aby maso nebylo zcela propečené a vysušené, ale uchovalo si v sobě šťávu.Na talíři vytvoříme ze šťouchaných brambor lůžko, do kterého vložíme porci restovaných hub a maso, které přelijeme lžičkou brusinek.

Žádné komentáře:

Okomentovat