18. října 2010

Jemné knedlíčky s bylinkami

200 g starších rohlíků (cca 4,5), 250 ml mléka, 2 vejce, 50 g másla, 40 g hrubé mouky, 40 g strouhanky, dlaň sušené majoránky, hrst nasekané čerstvé petrželky, stroužek česneku, špetka muškátového květu, sůl, bílý pepř
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, zalijeme je mlékem s rozšlehanými vejci, solí, muškátovým květem, prolisovaným česnekem a necháme dobře prosáknout. Po chvilce je pokropíme rozehřátým máslem, přimícháme mouku, strouhanku, majoránku a petrželku, případně dochutíme solí a pepřem, vypracujeme těsto, které dáme do lednice na půl hodiny odpočinout. Z těsta tvarujeme malé knedlíčky velikosti ping-pongového míčku (16 kusů knedlíčků), vaříme v osolené vodě 6 minut. Při podávání můžeme lehce zakápnout olivovým olejem.

Žádné komentáře:

Okomentovat