18. října 2010

Pečená štika plněná zeleninou

štika o váze alespoň 1 200 g
zeleninová nádivka :  100 g červené cibule, 100 g jarní cibule, 4 stroužky česneku, citron, 100 ml olivového oleje, kopr, mletá sladká paprika, tymián, petrželka, sůl, pepř, alobal
Štiku vykucháme a očistíme od šupin a kůži po obou stranách na několika místech nařízneme, osolíme a opepříme. Nakrájíme oba druhy cibule, česnek, citron na malé měsíčky a spolu s kořením, bylinkami a olejem dobře promícháme.Zeleninovou směsí vydatně naplníme štiku, co zbude, vetřeme a poklademe navrch ryby, pevně zabalíme do alobalu a pečeme na grilu cca 30 40 minut. Podáváme s chlebem nebo bramborami pečenými na grilu (očištěné brambory ve slupce rozpůlíme, vložíme mezi ně kousek másla, osolíme, opepříme a pevně zabalíme do alobalu, pečeme podle velikosti brambor cca 40 minut).

Žádné komentáře:

Okomentovat