18. října 2010

Srnčí na divoko

800 g srnčího hřbetu bez kosti, pepř, sůl, slunečnicový olej na zakápnutí a opečení
omáčka : 100 g špeku, 300 g cibule, 150 g celeru, 150 g mrkve, 150 g kořenové petržele, 5 listů bobkového listu, 8 kuliček nového koření, 12 kuliček celého černého pepře, 8 kuliček jalovce, 200 g brusinkového kompotu, 50 ml rostlinného oleje, sůl, pepř, vodu na podlévání

Očištěné maso důkladně odblaníme, osolíme, opeříme, zakapeme olejem, necháme odležet. Špek, cibuli a zeleninu nakrájíme na drobné kostky. Na části oleje vypečeme slaninu, přidáme všechnu zeleninu a koření, orestujeme hodně dozlatova, lehce podlijeme vodou, zeleninu dusíme pod pokličkou hodně doměkka. Uvařenou zeleninu rozmixujeme, přidáme brusinky a případně ještě dochutíme solí a pepřem. Pokud je zeleninová omáčka příliš hustá, trochu ji rozředíme vodou. Konzistence však nesmí mít příliš řídká.Maso opečeme nejlépe na teflonové pánvi tak, aby bylo téměř hotové, ne však vysušené. Vložíme do připravené omáčky, společně prohřejeme a podáváme s chlupatými knedlíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat