18. října 2010

Houbové knedlíčky s pohankou

30 g hub, 300 ml mléka na vaření pohanky, 100 g loupané pohanky, 50 g starší veky nebo housky, 2 vejce, 40 g másla, 2 lžíce strouhanky, drcený nebo mletý kmín, sůl
Sušené houby namočíme alespoň na jednu hodinu. Poté z hub vymačkáme vodu, pokrájíme je na malé kousky a orestujeme na másle společně s kmínem. (Zbylou vodu z hub nevyléváme, můžeme jí později navlhčit žemle). Stáhneme z ohně, necháme krátce vychladnout a smícháme se žloutky, vekou pokrájenou na malé kostičky a pohankou, kterou jsme si předem uvařili (cca 10 minut) v osoleném mléce. Pokud je třeba, konzistenci těsta zředíme trochou vody z hub nebo naopak zahustíme strouhankou. Závisí na druhu bílého pečiva, ze kterého knedlíčky připravujeme. Směs osolíme, lehce propracujeme. Z bílků vyšleháme sníh, který jemně vmícháme ke směsi. Tvarujeme malé knedlíčky, které vaříme 5 minut v osolené vodě.

Žádné komentáře:

Okomentovat