18. října 2010

Falafel

400 g namočené cizrny (cca 200 g suché, záleží na druhu), 100 g kudrnky (petrželové natě), 100 g cibule, 10 g česneku, mletý římský kmín, sůl, pepř, 500 ml oleje na smažení
dip-jogurtová omáčka : 200 g bílého jogurtu, svazek kudrnky, 10 g česneku, sůl, 40 g harisy nebo chilli pasty
Cizrnu, cibuli, česnek a kudrnku semeleme v mlýnku nebo v kuchyňském kutru najemno, osolíme, opepříme a přidáme římský kmín, vše důkladně promícháme a v lednici necháme těsto ztuhnout. Z těsta tvarujeme placičky nebo kuličky, které smažíme dozlatova. Jogurt smícháme s drceným nebo jemně sekaným česnekem, sekanou kudrnkou, osolíme a zamícháme. Falafel podáváme společně s jogurtovým dipem, podle chuti doplněným o lžičku harisy, jako přílohu můžete zvolit salát tabouleh nebo jiný jakýkoliv zeleninový salát.

Žádné komentáře:

Okomentovat