18. října 2010

Kynutá cmunda

1 kg oškrábaných syrových brambor, 5 vajec, 200 g hrubé mouky, 42 g droždí, 2 lžičky krupicového cukru, 100 ml vody, 50 g česneku, 30 g sušených hub, majoránka, drcený kmín, sůl, pepř, sádlo a strouhanka na vymazání pekáče
Smícháním droždí, cukru, vlažné vody a hrsti mouky připravíme kvásek.Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, žloutky, kvásek, lisovaný česnek, houby, majoránku, sůl, pepř a drcený kmín. Těsto dobře promícháme a vmícháme do něj tuhý sníh z bílků.Těsto přendáme na sádlem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Pečeme na 170°C asi 1 hodinu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat