18. října 2010

Kokosová polévka s kuřetem

kuřecí vývar : kuře, 1,5 l vody,cibule, mrkev, ¼ celeru, petržel, ¼ pórku, 2 stroužky česneku, 10 kuliček celého černého pepře, 5 kuliček nového koření, sůl
ingredience do vývaru : 4 stébla citrónové trávy, 800 ml kokosového mléka z konzervy, maso z kuřete, 10 lístků koriandru, 20 g čerstvého zázvoru, 120 g žampiónů, 100 g mini kukuřice, 60 ml šťávy z limetek, černý pepř čerstvě drcený, 2 čerstvé chilli papričky, 2 jarní cibulky

Kuře zbavíme kůže a vložíme je do studené vody, přidáme koření, očištěnou a nakrájenou zeleninu a přivedeme k varu. Mírným varem vaříme cca 2 hodiny. Vývar scedíme a obereme maso, které nakrájíme na nudličky. Ke kuřecímu vývaru vlijeme kokosové mléko a opět přivedeme k varu. Do vývaru přidáme nakrájené maso, žampiony nakrájené na čtvrtky, mini kukuřičky, najemno posekaný zázvor, citrónovou trávu, čerstvý koriandr a šťávu z limetek. Dochutíme čerstvě drceným pepřem. Maximálně 5 minut necháme projít varem a podáváme. Na talíři posypeme jemně sekanou jarní cibulkou a chilli papričkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat