18. října 2010

Roláda z vepřové kýty

800 g vepřové kýty, 200 g čerstvého špenátu, 50 g česneku, 40 g másla, svazek jarní cibulky, svazek petrželky kudrnky, olej, tymián, pepř, sůl, provázek, pečící papír
Nejprve připravíme náplň do masové rolády. Česnek rozdrtíme a orestujeme na másle, přidáme špenát a opět zprudka orestujeme, doplníme nakrájenou jarní cibulku, osolíme a opepříme. Maso rozkrojíme na plát a rozklepeme, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a poklademe hotovým špenátem. Zarolujeme a svážeme motouzem. Osolíme, opepříme a prudce na oleji ze všech stran opečeme. Osušíme utěrkou a obalíme v sekané kudrnce. Váleček rolády zabalíme do pečícího papíru, dobře utěsníme a pečeme v pekáči nebo na mřížce na 160°C asi 1 hodinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat