18. října 2010

Kuřecí perkelt s noky

4 kuřecí stehna (horní) s kůží, olej na opečení, 100 g másla, 2 cibule, 1 PL hladké mouky, 1 PL mleté sladké maďarské papriky, 200 ml smetany, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 paprikový lusk (nejlépe mix červené, zelené a žluté papriky), 2 rajčata, olej na orestování
noky : 500 g hladké mouky, 5 vajec, kávová lžička soli, 100 ml vody, 2 PL slunečnicového oleje,
200 g zakysané smetany na ozdobení

Kuřecí stehna vykostíme, naporcujeme, ochutíme solí a pepřem a opečeme je na pánvi na oleji prudce z obou stran. V kastrolu rozehřejeme máslo, dozlatova osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme mouku, mletou papriku a krátce orestujeme. Přilijeme 500 ml vody nebo drůbežího vývaru, zamícháme, vložíme kousky masa a 10 minut podusíme. Přidáme smetanu, necháme projít varem, dochutíme solí a pepřem.Rajčata bez semen a vyjádřincované papriky nakrájené na větší kostky, prudce a krátce orestujeme.Maso přeléváme omáčkou (pozor, maďarské omáčky nejsou vůbec husté), ozdobíme restovanou zeleninou a jako přílohu zvolíme vynikající noky.
Noky : Z vajec, mouky, soli a vody vymícháme v misce hladké těstíčko.Skrz hrubé díry cedníku na noky zaváříme těsto do vroucí osolené vody s olejem, vaříme cca 5 - 7 minut, sítem vybereme a propláchneme studenou vodou.

Žádné komentáře:

Okomentovat