18. října 2010

Maďarské rybí karbanátky

400 g kapra filet bez kostí (nahradit můžete i filé z tresky), rohlík, 50 ml mléka, hrst jemně sekané petrželové natě, sůl, čerstvě mletý černý pepř
trojobal : 100 g hladké mouky, 2 vejce, 250 g strouhanky, olej na smažení,
na ozdobu : svazek petrželové natě na osmažení, sladká paprika na posypání, 2 citrony na ozdobu a pokapání
Rohlík natrháme na kousky a navlhčíme mlékem. Rybí maso semeleme nebo nasekáme najemno a smícháme s navlhčeným rohlíkem, vejcem, jemně sekanou petrželovou natí, solí a pepřem. Z těsta tvarujeme válečky cca 7 cm dlouhé a 3 cm široké, obalíme v trojobalu (1.mouka, 2. rozšlehané vejce, 3. strouhanka) a smažíme dozlatova .  Petrželovou nať rozdělíme na jednotlivé části a prudce a krátce orestujeme v oleji a na ubrousku necháme okapat. Karbanátky pokapeme citrónovou šťávou, posypeme mletou sladkou paprikou a smaženou petrželovou natí.

Žádné komentáře:

Okomentovat