18. října 2010

Kuskus s ovocem

150 g kus-kusu, 2 grepy, 50 g másla, 50 g sušených datlí, 50 g sušených fíků, javorový sirup, řeřicha nebo bazalka na ozdobení, sůl
Kus-kus zalijeme horkou vodou (na 1 dávku kus-kusu 1 a půl dávky vody), necháme nabobtnat a poté dobře promícháme.Z grepu vykrájíme filátka tak, že nejprve okrájíme kůru a nožem vykrajujeme ze skeletu plátky čisté dužiny. Vykrájený zbytek nevyhazujeme, později z něj vymačkáme šťávu. Nahrubo krájené fíky a datle opečeme na másle. Přidáme kus-kus, promícháme, ochutíme špetkou soli, javorovým sirupem a šťávou z grepových skeletů. Na závěr přidáme filátka z grepu a lehce promícháme. Na talíři zdobíme bylinkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat