18. října 2010

Thajský salát z masa a hub

salát : 600 g hovězí svíčkové, 30 ml olivového oleje, 2 čerstvé chilli papričky, 300 g hub shiitake, listový salát, 200 g rajčat, okurka, 50 g sezamového semínka, svazek řeřichy
dresink : 3 jarní cibulky, 2 stroužky česneku, limetka, 30 ml thajské rybí omáčky, 10 g hnědého cukru, 10 lístků čerstvého koriandru

Hovězí svíčkovou opečeme na pánvi v celku dorůžova. Pečeme zprudka ze všech stran cca 3-4 minuty. Necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky. Houby shiitake nakrájíme na plátky, chilli papričky na jemné nudličky. Společně je, opět zprudka a krátce, opečeme na olivovém (nebo sezamovém) oleji. Necháme vychladnout a promícháme s plátky masa.Thajskou rybí omáčku smícháme se šťávou z limetky a hnědým cukrem. Přisypeme nadrobno nakrájené cibulky, česnek a posekaný koriandr a touto směsí polijeme směs masa s houbami. Lehce promícháme a pro propojení chutí necháme v ledničce chvilku uležet. Rajčata, okurky a listový salát nakrájíme na nudličky (nejčastěji používaný způsob krájení v thajské kuchyni) a takto upravenou zeleninu poklademe na mísu. Navrch položíme masovohoubovou směs a posypeme nasucho opraženým sezamovým semínkem. Dozdobit můžete řeřichou.

Žádné komentáře:

Okomentovat