6. října 2010

Kuřecí závin plněný šunkou a vejci se žampiony

kuře, šunka 150 g, slanina 50 g, žampiony 200 g, hrách, kmín, sůl, máslo 20 g, vejce 2 ks
Náplň : Na másle podusíme očištěné, tence nakrájené žampiony dochucené solí a kmínem. Doplníme je vejci, která necháme za stálého míchání zatuhnout.Vykostěný plát nebo části masa s kůží zlehka naklepeme a klademe na prkénko těsně vedle sebe, případně i nepatrně přes sebe. Maso osolíme, poklademe nejdříve celými plátky tence nakrájené šunky. Pak potřeme připravenou náplní s vejci a lehce posypeme hráškem. Opatrně stáčíme a svážeme po délce i šířce nití. Na pekáček dáme  nakrájenou slaninu a rozškvaříme ji. Připravený závin na ní opečeme, přidáme kousek másla a podlijeme vodou nebo vývarem. Podusíme pod pokličkou asi 15 minut. Během dušení maso obracíme. Pak pokličku sejmeme a maso dopečeme. Při pečení maso poléváme šťávou, vývarem nebo vodou.Určeno k podávání za tepla i za studena. Podáváme s rýží nebo bramborem nebo na obložené míse.

Žádné komentáře:

Okomentovat