8. října 2010

Kančí kýta s brusinkovou omáčkou

kančí kýta 2000 g, sůl 30 g, zelenina kořenová 150 g, cibule 100 g, sádlo škvařené 150 g, divoké koření 3 g, citron 50 g, vývar z hovězích kostí 1200 g, mouka hladká 50 g, brusinky 150 g, rybízová povidla 150 g, pomeranč 55 g, křen 20 g, víno červené 100 g, hrušky 769 g, máslo 200 g, víno bílé 200 g, citronová šťáva 300 g, sherry 100 g, jeřabiny 300 g, rozmarýn 40 g
Kančí kýtu dusíme v dobrém zeleninovém základu s brusinkovým kompotem, rybízovým džemem, pomerančovou šťávou, strouhaným křenem a červeným vínem. Omáčku doděláme obvyklým způsobem, omáčka je pikantní (ne příliš hustá). Jako doplněk dáváme pošírovanou hrušku, plněnou jeřabinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat