5. října 2010

Africká pečená mrkev

1 kg mrkve, 2 velké cibule, 1 - 2 stroužky česneku, 40 g burákového a normálního másla ( asi 20 + 20), 2 lžíce rajského protlaku, bobkový list, několik hřebíčků, trocha tymiánu, trocha zelené petržele - pažitky nebo jiné zelené zeleniny, lžíce citronóvé šťávy, 3 dl hovězího vývaru, 25 g burákového másla, 25 g mouky, 2-3 lžíce vody, 2 lžičky medu
Nakrájíme cibuli (na větší kousky) a mrkev. Na pánvi rozpustíme máslo a burákové máslo (dohromady 40 g) a na něm cibuli a mrkev mírně osmažíme. Před koncem přidáme rozmačkaný česnek. Přendáme do pekáče a přidáme vývar, protlak, koření a citrónovou šťávu. Pečeme v troubě do měkka. Přidáme další burákové máslo (25 g) a mouku rozpuštěnou ve vodě - pokud se Vám zdá omáčka dostatečně hustá, můžete tento krok vynechat. Vaříme ještě cca 5 minut, aby se omáčka spojila. Dá se vylepšit přidáním 2 čajových lžiček medu.

Žádné komentáře:

Okomentovat