8. října 2010

Drůbeží terina s houbami

krůtí řízky 3000 g, vepřová krkovice 400 g, slanina 700 g, cibule 100 g, smetana 200 g, vejce 10 ks, stock brandy 100 g, paštikové koření 10 g, sůl 30 g, pepř bílý 1 g, kuřecí játra 300 g, pórek 240 g, mrkev 300 g, hlávkový salát 4 ks, petrželka - nať 20 g, máslo 200 g, houby sušené 100 g
Část masa povaříme, jemně umeleme a vyšleháme se smetanou a kořením. Přidáme na nudličky nakrájená játra, promícháme a naplníme do vymaštěné formy a proložíme zbylou dávkou masa a pečeme. Pečeme podle velikosti formy, ale vždy platí - pozvolnu aby pára nepotrhala terinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat