8. října 2010

Galantina z kuřete

kuře kuchané 2000 g, vepřová krkovice 1200 g, sůl 30 g, paštikové koření 2 g, vejce 3 ks, víno bílé 100 g, kuřecí játra 100 g, slanina 250 g, hovězí jazyk 250 g, žampiony 50 g, smetana 500 g, želatina jedlá 10 g
Kuře opatrně vykostíme a později naplníme. Na jemno rozemleme a vyšleháme maso, do kterého přidáme na kostičky nakrájený jazyk a slaninu.Ochutíme kořením a přidáme žampiony a nakrájená kuřecí játra. Zjemníme smetanou. Kuřecí plát osolíme, posypeme želatinou a přidáme masovou fáš. Kuře zabalíme do rolády. Dáme do alobalu pevně utáhneme do tvaru a vaříme při 80°C asi 2 - 3 hodiny. Po uvaření prudce vychladíme ve studené vodě. Servírujeme s brusinkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat