8. října 2010

Jehněčí ražníčí

maso jehněčí 500 g, sójová omáčka, pepř mletý, sůl, špek 200 g, cibule 4 ks, kari lžička, hořčice lžička, zelenina, špejle 2 ks, brambory 4, hranolky 4 porce, česnek 4 stroužek
Jehněčí maso (nejlépe vykostěná kotleta nebo kýta) nakrájíme (přes vlákno) na medailonky velikosti max.3x3 cm. Přidáme sůl,pepř,sojovou omáčku,hořtici,česnek vše důkladně promícháme natlačíme do porcelánové nebo nerezové nádoby přikryjeme nejlépe mikrotenovým sáčkem a dáme do lednice na 12 hodin odležet. Po této době nakrájíme špek na čtverečky asi 2 x 2 cm, 5 mm silné a cibuli asi 5 mm plátky. Připravíme špejle na půlky.Napichujeme na špejle v pořadí : maso, špek, cibule a toto opakujeme stále do kola až je špejle plná (končíme vždy masem) Na rospaleném oleji na pánvi osmahnem 4 - 5 min. Podáváme s bramborem nebo hranolkama se zeleninovou oblohou nabo salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat