5. října 2010

Králik na mrkví

mladý králík, 3 dkg másla, lžíce olivového oleje, 15 dkg vepřové šunky, bobkový list, tymián, petrželová nať, sůl, pepř, 15 malých cibulek (šalotek), 20 dkg čerstvých hub, 3 menší karotky, 3 dcl bílého vína, 3 dcl vývaru z hlavy, lžička hladké mouky
Králíka si naporcujeme na jednotlivé dílky a řádně osolíme a mírně opepříme. Na pánvi rozpustíme tuk a králíka pěkně dozlatova orestujeme. Jak je pěkně orestovaný, tak jej vyjmeme, do vypeku přidáme hladkou mouku a za stálého míchání necháme slabě zhnědnout. Potom přidáme vývar a víno a za stálého míchání povaříme. Karotku nakrájíme na drobné kostky a vložíme do kastrolku, kam přidáme maso a asi 30 minut necháme na mírném ohni povařit. Přidáme šalotku, kterou necháme v celku, houby a vaříme opět asi 30 minut. Nakonec dochutíme solí a pepřem. Podáváme s bílým pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat