8. října 2010

Dvojitý hovězí vývar s játrovými noky

vývar z hovězích kostí 2000 g, játra hovězí 200 g, pečivo 100 g, cibule 20 g, strouhanka 80 g, mouka hladká 30 g, česnek 10 g, sůl 10 g, vejce 2 ks, majoránka 1 g, pepř černý 1 g, vejce 3 ks, mléko 250 g, mouka polohrubá 150 g, sůl 10 g, olej stolní 100 g, petrželka - nať 20 g
Z kostí zeleniny a koření připravíme silný hov. vývar. Z jater veky,cibule, strouhanky, hladké mouky, česneku, soli a vajec připravíme játrovou fáš, z které vykrajujeme a vaříme zvlášť ve vroucí vodě. Z polohrubé mouky vajec, mléka a soli si připravíme těstíčko, ze kterého připravíme tenké palačinky, které vychladlé nakrájíme a smažíme v oleji. Do šálku dáme horký hovězí vývar, játrové noky, smažené nudle a posypeme sekanou petrželovou natí a podáváme.  

Žádné komentáře:

Okomentovat