6. října 2010

Kulajda se zastřenými vejci

hovězí kosti, mouka hladká 2 lžíce, máslo lžíce, brambory 5 , smetana 2 dcl, vejce 5 ks, kopr, ocet, kmín, sůl

Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zalijeme jí studeným vývarem (1,5 l) a dobře rozšleháme. Vaříme za stálého míchání asi 20 minut, pak přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme, okmínujeme a vaříme, až jsou brambory měkké. Polévku ochutíme usekaným koprem, podle chuti okyselíme octem, zalijeme smetanou a krátce povaříme. Mezitím všech 5 vajec vyklepneme do mírně okyselené vařící vody a při mírném varu 5 minut neháme zatuhnout. Pak je děravou naběračkou vyjmeme, urovnáme na talíře, apřelijeme horkou polévkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat