8. října 2010

Jehněčí kýta pošírovaná v pivní omáčce

jehněčí kýta 1800 g, sůl 10 g, pepř černý 1 g, rozmarýn 3 g, olej stolní 150 g, pivo 250 g, máslo moučné 100 g, vývar telecí 100 g, brambory 1000 g, slanina anglická 200 g, cibule 200 g, česnek 50 g, sůl 20 g, pepř černý 2 g, majoránka 2 g, špenát 250 g, mouka hrubá 400 g, vejce 5 ks, sůl 20 g, česnek 50 g, muškátový květ 3 g, olej stolní 100 g
Jehněčí kýtu osolíme, okořeníme, a opečeme na oleji. Vývar zjemníme moučným máslemk a ochutíme pivem. Vařené brambory na krájíme na plátky. Na slanině opečeme brambory a cibuli, přidáme česnek, sůl, pepř a majoránku. Špenátový pudink připravíme z jíšky se špenátem a sněhem z bílků a koření. Pudink pečeme ve vymazaných a vysypaných formách.

Žádné komentáře:

Okomentovat