17. srpna 2012

Pangasius pod pikantní krémovou peřinkou

4 filety pangasia,200 g Lučiny nebo podobného sýra,100 g Poličanu, Herkula, Křemešníku apod.,50 ml smetany ke šlehání,trochu sherry,olivový olej,pepř,sůl

Pangasia osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na pánvi s rozpáleným olejem dokřupava.Uchováme v teple, například zabalené do alobalu.Do výpeku vložíme na proužky nakrájený salám (pokud je oleje příliš, tak ho odebereme),orestujeme a zastříkneme sherry.Vypneme plotýnku, vložíme sýr, necháme ho roztavit, přidáme šlehačku, osolíme, případně dopepříme a dobře promícháme.Opečené filety pangasia vložíme do zapékací misky, potřeme sýrovým krémem (podle potřeby ho můžeme povolit mlékem) a krátce zapečeme v rozpálené troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat