17. srpna 2012

Pečený pangasius s žampiónovou nádivkou

celý mražený kuchaný pangasius bez hlavy,2 starší rohlíky,200 ml mléka,2 vejce,10 dkg kapřího mlíčí,10 dkg žampionů,lžíce nasekané zelené petrželky,směs rybího koření Vitana,drcený kmín,pepř,sůl,2 lžíce oleje na podlití
nádivka : Rohlíky nakrájíme na kostičky, přelijeme mlékem a necháme nasáknout. Mlíčí a žampiony nasekáme nadrobno, přidáme k lehce vymačkaným rohlíkům, přidáme žloutky, okořeníme solí, pepřem a kmínem a promícháme. Do směsi lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků

Rybu necháme zvolna rozmrazit ve spodní části ledničky. Je dodávaná bez rozříznutého břicha, vnitřnosti byly vyjmuty otvorem po odříznuté hlavě, proto přímo vyzývá k naplnění nádivkou. Druhý den ji řádně vymyjeme a filetovacím nožem uvnitř podél páteře nařízneme maso po obou stranách tak, aby vznikly kapsy na nádivku až do ocasní části. Dáváme přitom pozor, abychom neprořízli kůži. Rybu zvenku i zevnitř potřeme rybím kořením a břišní dutinu i s vytvořenými kapsami naplníme nádivkou. Otvor po hlavě přikryjeme kouskem alobalu,vložíme do pekáčku va jehož dno jsme nalili olej, přidáme 3 lžíce vody, přiklopíme a pečeme na 180°C 45 minut. Poté pekáček odklopíme, rybu přelijeme výpekem a pečeme nepřikryté ještě dalších 10 minut. Zbytek nádivky upečeme zároveň s rybou v zapékací misce. Alobal potřete máslem, aby se ryba nepřichytila.

Žádné komentáře:

Okomentovat