15. srpna 2012

Krůtí guláš s kysaným zelím

250 g krůtích prsou, 400 g kysaného zelí, cibule, kyselé jablko, lžíce olivového oleje,lžička majoránky, lžička sladké mleté papriky, 100 ml zeleninového vývaru, brambor, 100 g kysané smetany, sůl, mletý pepř, zelená paprika, červená paprika,1 lžíce přepuštěného másla, lžíce nasekané zelené petrželky

Kysané zelí pokrájíme (pokud není dostatečně jemně nakrájené), cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z jablka odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji lehce orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme majoránkou, mletou papriku, kysané zelí a nakrájené jablko. Zalijeme vývarem, promícháme a dusíme asi 20 minut pod pokličkou. Zatím oloupeme a omyjeme brambor, jemně ho nastrouháme a zamícháme do zelí.Přidáme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme, promícháme a znovu přivedeme do varu.Krůtí maso nakrájíme na kostky. Z paprik odstraníme jádřince a nakrájíme je na větší kousky. Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a maso a papriky na něm smažíme asi 5 minut. Poté osolíme a vmícháme do zelí.Před podáváním tento netypický guláš posypeme nasekanou zelenou petrželí.
Krutí gulas s kysanym zelim

Žádné komentáře:

Okomentovat