15. srpna 2012

Cikánský guláš se žampiony

375 g předního hovězího, 40 g rostlinného tuku, 100 g cibule,7.5 g mleté papriky, sůl mletý pepř, 20 g rajčatového protlaku, kmín, 2.5 dl vývaru,100 g brambor, stroužek česneku, majoránka, 25 g slaniny, 50 g žampiónů,50 g papriky, 37.5 g nakládaných okurek
Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, zpěníme, vložíme nakrájené maso, za stálého míchání osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme protlak a kmín. Zalijeme vývarem a dusíme téměř do změknutí, přidáme na kostky nakrájené brambory, utřený česnek a majoránku. Chvíli dusíme, přidáme na slanině orestované nakrájené houby, na nudličky nakrájenou papriku a na kostičky nakrájená rajčata a okurky. Vše krátce povaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat