17. srpna 2012

Pangasius po sečuánsku

4 plátky pangase,vejce,3 lžíce hladké mouky,4 lžíce suchého bílého vína,3 lžíce světlé sojové omáčky,rostlinný olej na smažení,pokrájený stroužek česneku,1 cm čerstvého jemně posekaného kořenu zázvoru, jemně pokrájená cibule, nasekaný stonek celeru,nasekaná čerstvá červená chilli paprička,3 pokrájené jarní cibulky ( šalotky ), lžička rýžového vinného octa, 0,5 lžičky mletého sečuánského pepře,1,75 dl rybího vývaru,lžička moučkového cukru, lžička škrobové moučky,2 lžičky vody

Rybu pokrájejte na 4 cm kousky. Udělejte těstíčko z vejce, mouky, vína a 1 lžíce sojovky. Kostky masa v něm obalte a smažte po částech ve woku 2 - 3 minuty do zlatohněda. Nechte okapat na papírové utěrce a udržujte teplé.Z woku vylijte olej až na 1 lžíci, vraťte na oheň. Smažte za stálého míchání cibuli, česnek, zázvor,celer, chilli a šalotky asi 2 minuty.Vmíchejte zbývající sojovku a vinný ocet. Přidejte sečuánský pepř, rybí vývar, moučkový cukr.Škrobovou moučku rozmíchejte ve vodě a vlijte do woku, za stálého míchání povařte 1 minutu.Přidejte rybí kousky a 1 - 2 minuty prohřívejte a pak okamžitě podávejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat