17. srpna 2012

Pangasius na cibulkové omáčce s květákem

2 porce sumečka žraločího,olej,sůl, cayenský pepř (nemusí být),20 sterilovaných cibulek,kousek másla,2 PL mandarinkové šťávy ( klidně i kompot),2 PL bílého vína,3 PL smetany,3 větší špetky citronového pepře,hrst malých květákových růžiček, citronová šťáva

Květák povaříme v osolené a ocitrónované vodě, jen chviličku, aby zůstal křupavý. Necháme vychladnout. Rybu okořeníme, potřeme olejem a dáme grilovat.V kastrolku rozehřejeme kousek másla, přidáme okapané cibulky, chvíli mícháme, opepříme citrónovým pepřem, přidáme bílé víno a mandarinkovou šťávu, zamícháme, přidáme smetanu a prohřejeme. Ochutnáme ev. dosolíme. Mezitím na trošce oleje orestujeme předvařený květák - jen lehce, aby měly růžičky zlatavou barvu. Na talíře dáme omáčku s cibulkami, na ni položíme grilovaného sumečka, okolo růžičky květáku a ozdobíme dle fantazie.

Žádné komentáře:

Okomentovat