15. srpna 2012

Vepřový guláš na leču

500 g vepřového masa, 2 cibule, 3 lžíce oleje (sádla), malá sklenice leča, sůl, pepř, 0,5 sýra lučiny, malá zelená paprika

Oloupeme cibuli, nakrájíme na kostky a osmahneme jí v kastrolu na rozpáleném oleji. Přidáme vepřové maso nakrájené na kostky. Necháme ze všech stran lehce osmahnout, osolíme a opepříme. Přidáme všechno lečo, zamícháme a přilijeme asi půl sklenice po leču vývaru nebo vody. Necháme pod pokličkou necháme dusit.Občas kontrolujeme a zamícháme. Když je maso téměř měkké, přidáme na proužky nakrájenou zelenou papriku a do omáčky rozdrobíme polovinu lučiny. Promícháme,lučina se rozpustí a dodá omáčce jemnější chuť.Podáváme s knedlíkem, těstovinami i rýží. Ozdobit můžeme kolečky čerstvé cibule nebo zelenou natí.

Žádné komentáře:

Okomentovat