17. srpna 2012

Pangasius s pomerančovou omáčkou

800 g filetů z pangasia,lžíce olivového oleje,5 pomerančů, 150 g másla,rozmarýn,bazalka,pepř,sůl
omáčka : 0,5 lžíce hladké mouky,výpek z ryby,2 žloutky, marináda


1 pomeranč pečlivě omyjeme a nakrájíme na plátky. Z ostatních pomerančů vymačkáme šťávu a smícháme ji s olejem, rozmarýnem a bazalkou. Rybí filety osolíme, opepříme, vložíme do misky a zalijeme marinádou. Pokryjeme plátky pomeranče a necháme 60 minut odležet. Do pekáčku dáme polovinu másla nakrájeného na plátky, položíme na ně filety a poklademe plátky zbylého másla. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 25 minut, během pečení rybu přeléváme výpekem. Hotovou rybu vyjmeme a uchováme v teple. Výpek přelijeme na pánev, necháme vyvařit na tuk a přidáme mouku. Orestujeme ji na světlou jíšku a přilijeme marinádu, v níž byla naložena ryba. Provaříme, odstavíme z plotny a do horké omáčky zašleháme žloutky. Plátky pomeranče osmažíme na kousku másla. Omáčkou přelijeme rybu na talíři a podáváme ozdobené kolečky osmaženého pomeranče. Jako přílohu podáváme hranolky.

Žádné komentáře:

Okomentovat