16. srpna 2012

Špagety Lenčíny

balíček špaget (cca 400 g), jakákoliv kombinace tavených sýrů (trojúhelníčky, plísňový atd.), 0,5l mléka, sůl, olivový olej na prolévání špaget. česnek, ořechy vlašské nebo nasekané mandle, na posypání parmezán, bazalka nebo pažitka, petržel
Nejdříve uvaříme špagety (vaříme cca 6-8 minut (al dente) a necháme dojít), scedíme a prolijeme olivovým olejem. Dáme vařit mléko, když je horké vložíme do něj tavené sýry (postupně) a stále mícháme, až vznikne krémovitá hmota (mohou zůstat kousky), posolíme, přidáme ořechy (mandle), česnek a 1-2 minuty dovaříme. Omáčku vylijeme na špagety, promícháme, ozdobíme bazalkou (petrželkou) a podáváme. Jíme vidličkou a lžící. Podáváme s bílým vínem (může být i červené).

Žádné komentáře:

Okomentovat