17. srpna 2012

Maďarské makaróny

cibule, trochu másla, 2 zelené papriky, hrst čerstvých nakrájených hub, troška mouky, mletá sladká paprika, kmín, lžíce sladké smetany, 50 g sýra na strouhání, 300 g makarónů, sůl
Na tuku necháme zpěnit dozlatova nasekanou cibuli, přidáme půl lžičky mleté papriky, trochu kmínu, a na nudličky nakrájené zelené papriky (bez jádřinců), vše necháme smažit,pak přidáme na malé kousky nakrájené houby a pod pokličkou vše dusíme. Když jsou houby měkké, zaprášíme je troškou mouky a ještě chvilku podusíme. Přidáme trochu vody a sůl a do této omáčky vmísíme sladkou smetanu. Zamícháme dohromady s uvařenými makaróny a na talíři posypeme strouhaným sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat