17. srpna 2012

Křupavoučký pangas

1 filé z pangasiuse,1 - 2 lžičky citronové šťávy,hladká mouka na posypání,2 lžíce másla,sůl,pepř,několik kapek worcesteru, stroužek česneku,4 snítky kerblíku,25 g anglické slaniny

Rybu necháme povolit, osušíme papírovou utěrkou a pokapeme citronovou šťávou. Nakonec obalíme v mouce. Na másle rybu opékáme asi 4 minuty, na závěr dochutíme solí, pepřem worcesterovou omáčkou. Česnek oloupeme a prolisujeme do tuku po pečení.Na zbylém másle opečeme slaninu nakrájenou na proužky, přimícháme kerblík a ochutíme.Opečenou rybu upravíme na talíř, jemně přelijeme výpekem s česnekem a posypeme opečenou a ochucenou slaninou.
Tip -Kdo má rád netradiční pokrmy, může místo slaniny k máslu přidat trochu vanilkové dřeně. To propůjčí pokrmu velmi exotickou chuť - rozpůlíme 1/4 vanilkového lusku, vyškrábeme dřeň a vmícháme ji do rozpuštěného másla.

Žádné komentáře:

Okomentovat