17. srpna 2012

Pangasius v bramboráku

600 g filetů z pangasia,koření na ryby Vitana, olej, sůl
těsto : 2 lžíce hladké mouky,4 stroužky česneku,600 g brambor,drcený kmín,majoránka,2 vejce,sůl


Filety rozdělíme na čtyři porce, vetřeme do nich sůl s kořenící směsí a necháme odležet.Mezitím oloupeme brambory, nastrouháme je na jemných slzičkách struhadla, přidáme vejce,utřený česnek, lžičku kmínu, lžičku rozemnuté majoránky a lžičku soli. Promícháme, podle chuti dosolíme a přimícháme mouku. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme trochu těsta a rozprostřeme je v tenké vrstvě po dně pánve. Do středu těsta položíme porci pangasia, okraje těsta přehrneme přes ně a prázdné místo vyplníme dalším těstem. Smažíme zvolna, aby se stačila usmažit i ryba uvnitř bramborákového těsta. Jakmile začnou okraje růžovět, opatrně obrátíme a smažíme i z druhé strany dozlatova. Jako přílohu podáváme nakládanou zeleninovou směs nebo zeleninový salát.

Žádné komentáře:

Okomentovat