17. srpna 2012

Mandlový pangasius.

4 filety z pangasia,2 PL citronové šťávy,sul,pepř,2 PL mouky, 1,5 PL másla,4 cibule, nakrájené na kostičky, 50 g másla,100 g mandlových lupínku,1 dl creme fraiche,1,5 dl smetany, citronová šťáva,svazek pažitky

Rybí filety pokapejte citronovou šťávou a nechte je táhnout 10 minut. Filety osušte a obalte je v mouce smíchané se solí a pepřem. Rozpusťte máslo a filety jím polijte.Na gril položte kousek máslem potřené folie a na ni rozložte rybu. Grilujte 4 minuty po každé straně. Na pánvi rozehřejte 2 PL másla a na něm orestujte cibuli do sklovata. Na pánev přidejte mandlové lupínky a trochu je orestujte. Přidejte creme fraiche a smetanu. Vše prohřejte a ochuťte solí, pepřem a citrónovou šťávou. Filety rozložte na horký podnos/mísu, přelijte je omáčkou a posypejte krájenou pažitkou. Tip: Místo grilování rybu osmažte na másle na pánvi.

Žádné komentáře:

Okomentovat