17. srpna 2012

Pangasius na slaninovo-cibulovém základu

600 g pangasia,100 g slaniny,lžíce másla,2 cibule,masoxový vývar,hladká mouka,lžíce mletého kmínu,černý pepř (nejlépe čerstvě hrubě drcený),sůl

Slaninu a cibuli nakrájíme na drobné nudličky a necháme je rozškvařit v pánvi na rozpáleném másle. Na škvařící se základ, ve kterém cibule i slanina už pomalu chytá hnědou barvu, přidáme na kostky (2x2 cm) nakrájené, osolené, opepřené a pokmínované maso z pangasia a opečeme ho po všech stranách.Suroviny na pánvi shrneme k jedné straně a pomocí naklonění pánve necháme stéct výpek ke straně druhé. Tu zasypeme lžící hladké mouky, promícháme, necháme trochu prosmažit a zalijeme vývarem (cca 2-3 dcl). Pánev vrátíme do původní polohy, zmírníme teplotu a za stálého lehkého promíchávání a prohazování všech ingrediencí vytvoříme omáčku. Dochutíme solí a pepřem, případně pro barvu zacákneme sojovkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat