Kýtu potřeme grilovacím kořením, solí a rukama vše důkladně zapracujeme do masa. Na pánvi rozpálíme olej a kýtu ze všech stran opečeme. Přendáme ji do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme asi 35 minut. Poloměkké maso vyndáme a necháme vychladnout. Potom kýtu obalíme v jemně nasekaných bylinkách. Těsto rozválíme na větší plát a maso do něj zabalíme. Vložíme ho do pekače, potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme proužky nakrájenými ze zbylého těsta. Opět potřeme vejcem, posypeme kmínem a solí. Pečeme při 170 stupních Celsia asi 20 minut. Hotové maso vyndáme, necháme 5 minut ustát a pak nakrájíme.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat