24. září 2010

Italské kuře s těstovinami

500 g kuřecích prsíček, 50 g šunky, 2 dcl vína, kapary, kukuřice nebo hrášek, 2 dcl smetany, 2 lžíce hladké mouky, koření kari, sůl, pepř, olej, citronová šťáva
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky, zastříkáme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme 1/2 lžičky kari, smícháme s trochou oleje. Promícháme a necháme 30 minut odpočinout. Poté maso prudce osmahneme na oleji. Ten slijeme a maso podlijeme bílým vínem a dusíme zakryté poklicí asi 20 minut. Na závěr přidáme šunku, nakrájenou na kostičky a můžeme podlít vodou. Smetanu rozšleháme s hladkou moukou a přilijeme k masu. Za stálého míchání necháme provařit a na závěr přidáme asi 5-10 kaparů a hrst kukuřice nebo hrášku. Prohřejeme, ale už nevaříme, podáváme s těstovinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat