24. září 2010

Rybí filé v těstíčku

1 kg filé, sůl, koření, citronová šťáva, lžíce worcesterové omáčky, 185 g hladké mouky, lžíce oleje, 3,5 g kvasnic, 1/2 lžičky cukru, 3 dcl bílého vína, 2 bílky, 14 dkg majonézy, 12 dkg bílého jogurtu, lžička drceného kmínu, olej na smažení
Rozporcované filé osolíme, okořeníme, pokapeme citrnovou šťávou a worcesterovou omáčkou. Necháme hodinu odležet v ledničce. Kvasnice a cukr smícháme s teplou vodou a necháme 10 minut stát. Do mouky přidáme lžíci oleje, sůl a kvasnice. Vypracujeme těsto a přidáme do něho víno. (nemá být husté, ale ani řídké). Necháme ho 35 minut kysat. Přidáme vyšlehané bílky. Majonézu smícháme s jogurtem, kmínem a kořením a necháme odstát. Filé obalujeme v těstíčku a prudce smažíme na oleji. Podáváme s majonézovou omáčkou a bramborami.

Žádné komentáře:

Okomentovat